Loading

И-Уейст Силистра
рециклиране на литиево-йонни батерии

Втори живот за излезли от употреба батерии

Reduce

Reuse

Recycle

КОИ СМЕ НИЕ?

Предприятие за оползотворяване на излезли от употреба литиево-йоннии батерии от хибридни и електромобили.

И-Уейст Силистра EАД в сътрудничество с партньори от академичните среди, промишлени интегратори и компании за изграждане и управление на фотоволтаични соларни системи за промишлени и домашни цели създаде система за съхранение на електроенергия чрез преконфигуране на излезли от употреба литиево - йонни батерийни модули от електрически превозни средства. За конкретните нужди на клиентите ние изработваме система за съхранение с необходимия индивидуален капацитет.

Повече   

ЛИТИЕВО-ЙОННИ БАТЕРИИ

Литиево-йонните батерии се смятат за енергийните депа на бъдещето и са неотменим компонент за електромобилите. Надпреварата на автомобилната промишленост за създаване на най-достъпен за клиентите електромобил е започнала, което води след себе си огромен ръст на количеството на вградените батерии.

При процесите на зареждане, разреждане и при задвижването на електрическите превозни средства в акумулаторния модул настъпват деградационни процеси („стареене“). Скоростта, с която настъпват процесите на „стареене“ на отделните клетки е различна, като основни фактори за това са температурата, бързината на заряд и разряд, нивото на зареждане и др.

При достигане на максимално ниво от 80% заряд от номиналния първоначален капацитет батерийните модули стават неизползваеми за това приложение, тъй като на практика електромобилът не е в състояние да изпълни очаквания пробег с едно зареждане на батерията. Този факт налага подмяна на основната захранваща батерия в електрическите превозни средства с нова. Подменените модули все пак остават с висок остатъчен капацитет, което ги прави изцяло подходящи за други приложения от стационарен тип. Едно от тях е като система за съхранение на електрическата енергия при възобновяемите източници. Освен за чисто съхранение, батериите помагат за компенсиране на недостатъците в енергийния микс и подобряват надеждността и стабилността на мрежата.

КАК?

Основните процеси в преконфигурането на литиево-йонни батерийни модули:

Разглобяване

на батерийните системи (или модули) на основни компоненти: литиево – йонни клетки, метален корпус, метални шини, които придържат отделните клетки; медни проводници под формата на кабели и шини; електронни компоненти и платки, осигуряващи управление на зарядните и разрядните процеси на ниво клетка.

Диагностициране

на всяка отделна литиево-йонна клетка за остатъчен капацитет и извършване на оздравително-тренировъчни цикли посредством циклиращо устройство за увеличаване на капацитета и подобряване на работните характеристики на клетката.

Групиране

на няколко литиево-йонни клетки с еднакъв или много близък остатъчен капацитет – „състояние на живот“- state of health – SOH и Rest Usable Life в зависимост от очакваното работно напрежение и ток на модула, като в последствие се поставя схема за управление на групата клетки (модул).

КРАЙНИЯТ ПРОДУКТ

модул за съхранение на енергия, състоящ се от метален корпус (кутия със слотове) с шини за редене на отделните литиевойонни клетки, които се управляват от електронни схеми, зарядни контролери и потребителски дисплей за изобразяване на работните характеристики.

ЕКИП

Людмил Григоров

Управляващ директор, дългогодишен опит в регулацията на рециклиране и използване на батерии.

Пламен Ангелов

Ръководител база Силистра, с повече от 25 години опит в управление на производство и строителни процеси.

Крум Златков

Главен инженер, електроинженер с опит в фотоволтаични системи със системи за съхранение на енергия, тестване на литиево-йонни батерии и системи за управление.

Дечо Жечев

Ръководител на снабдяване с батерии, с опит при управление на автопаркове от електромобили и познания на пазара на части „втора употреба“ за електромобили.

Кремена Петрова

Административен експерт, отговаряща за приемане на батерии и изготвяне на отчети за дейността.

ПАРТНЬОРИ

КЪДЕ

Офиси

ул. Цар Освободител 14, ет.3

1000 София

Съоръжения

ул. Фериботна 1

7500 СилистраУВЕДОМЛЕНИЕ за изменение на инвестиционно предложениеСвържете се с нас през office@ewaste.bg или използвайте формата за запитване


политиката за поверителност *

Copyright © 2021 И-Уейст Силистра | Разработен от Dazzle Work Ltd.